52ste wijn & meer proeverij Wittebol Wijn druk bezocht!

52ste Wijn & MEER! proeverij Wittebol Wijn druk bezocht!

Afgelopen zondag vonden ruim 160 klanten van Wittebol Wijn de weg naar de Anna’s Hoeve in Rijsenhout. Hier vond alweer de 52ste Wijn & MEER! proeverij plaats.

Ondanks dat buiten het herfstzonnetje scheen waren de klanten van Wittebol toch nieuwsgierig naar wat er op de diverse tafels te proeven stond. Wittebol had haar klanten, voor aangaande de proeverij, al voorzien van de wijnlijst. Menigeen had dan ook al een lijstje gemaakt van de wijnen die men graag wilde proeven. Er moest dan ook wel een keuze gemaakt worden, want met 11 tafels en totaal 125 wijnen, rum, port en likeuren was de keuze enorm.

De diversiteit op de proeftafels was groot, iedereen heeft dan ook zijn favoriete wijn of wijnland. Veel wijnen uit Italië, met o.a. het topwijnhuis van Antinori, dat groots uitpakte. Maar ook Portugal , Frankrijk, Roemenië, Macedonië, Moldavië en Zuid-Afrika waren met diverse wijnen vertegenwoordigt.

Ook prominent aanwezig het Argentijnse wijnhuis Salentein dat met 14 wijnen een fraaie line-up had. Van de heerlijke Sparkling, de Barrel Selection tot aan de Single Vineyard wijnen.

De wijnen van Bock uit Hongarije en Setzer uit Oostenrijk mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Naar horen zeggen vielen ‘’Antal’s Trophies’’ ook dit jaar weer goed in de smaak.

Het wijnhuis Montes stond ook breed uitgemeten op de proeftafel, liefst 17 van haar wijnen. Door het bezoek van Niels aan het wijnhuis in April waren er een aantal hele leuke nieuwe verrassingen te proeven. Tevens is de maand November bij Wittebol Wijn uitgeroepen tot ‘’MONTES MAAND !!’’. Nieuwsgierig? Een groot aantal van deze wijnen staan nog de hele maand voor u op de proeftafel!

Veel portwijnen op de Kopke tafel. Mooie witte ports gevolgd door een serie rode; Ruby, Tawny, Colheita, LBV en Vintage. Ruimte was er ook vrij gemaakt voor mooie rums, Diplomatico en Plantation. In z’n totaliteit 9 soorten.

‘’Afsluiten met een knal!!’’ dat was de titel van de laatste tafel. De likeuren van Walcher uit Italië waren hier vertegenwoordigt. Bombardino, Tartufetto, Noisetto en Amaretto, allemaal biologische likeuren.

Tommy’s Fresh Food gevestigd aan het poldermeesterplein zorgde deze middag met overheerlijke hapjes voor de inwendige mens.

Al met al kunnen Dirk en Linda van Zoolingen en hun team terugkijken op een zeer geslaagde middag. Mocht u interesse hebben in wijnen van de proeverij kom dan even langs in de winkel aan de Ophelialaan 116 te Aalsmeer. Ook is Wittebol Wijn klaar voor de Kerst- en relatiegeschenken, kom langs en laat u verrassen!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nix 18

Om deze website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.
Ben je 18 jaar of ouder?