Fijne sfeer tijdens 1e editie Najaarsproeverij Wittebol Wine & Spirits

RIJSENHOUT Afgelopen zondag 15 oktober vond bij De Anna’s Hoeve in Rijsenhout de 1e editie van de Najaarsproeverij van Wittebol Wine & Spirits plaats.

U zult denken 1e editie?! Jazeker, na de bedrijfsovername in januari was deze Najaarsproeverij het 1e  échte evenement buiten de deur georganiseerd door de kersverse nieuwe eigenaar Niels van der Vaart en zijn team.

Deze middag bezochten ± 130 trouwe klanten van Wittebol de wijnproeverij en waren er 8 vertegenwoordigers van diverse wijnbedrijven aanwezig om ruim 100 wijnen te laten proeven. Daarnaast was Bart, initiatiefnemer en mede-eigenaar van MATES rum, aanwezig om de middag af te sluiten met heerlijke rumcocktails en warme Chocomates!

Tussen 13.00 uur en 17.00 uur stonden de deuren van de Anna’s Hoeve open en was er een groot scala aan prachtige wijnen te proeven. Verschillende wijnlanden passeerde de revue zoals o.a. Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en ook heerlijke bubbels uit Luxemburg.

Uit Frankrijk stond de Languedoc, Rhône en Bordeaux centraal. Met name uit de Bordeaux écht een aantal pareltjes van Chateau Carignan en Chateau de la Vieille Tour. Wijnen van dit laatste Chateau worden rechtstreeks uit Frankrijk ingekocht!

Uit Italië o.a. Cantine Paradiso uit Puglia. De wijnen uit deze wijnstreek zijn de laatste jaar zeer in populariteit gestegen. De primitivo’s zijn niet meer weg te denken van de dinertafels! Zwoele wijnen met een goede balans tussen hout, fruit en fijne zuren.

Spanje was vertegenwoordigt met topwijnen uit de Rueda. Valdecuevas timmert de laatste jaren flink aan de weg en produceert echt topkwaliteit Verdejo. Natuurlijk de klassieke verdejo, maar ook verdejo met vergisting op Franse eikenhouten vaten. Met een beetje fantasie kan deze wedijveren met wijnen uit de Bourgogne.

In Februari heeft Niels een mooie wijntrip mogen maken naar Zuid-Afrika. Verschillende wijnhuizen werden bezocht, maar een 2-tal bleef toch het meeste bij. Het wijnhuis Avondale uit Paarl en Jordan uit Stellenbosch. Beide huizen produceren echt stuk voor stuk toppers van wijnen en deze zijn dan ook absoluut meer dan zijn prijs waard.

Uit Chili en Argentinië wijnen van 1 en dezelfde eigenaar. Chileens producent Aurelio Montes richtte in 2002 het Argentijnse wijnhuis Kaiken op nadat hij in Chili in 1987 al het succesvolle wijnbedrijf Montes had opgebouwd. Kaiken wordt geroemd om zijn krachtige Malbecs en de wijnen van Montes staan bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Brigitte zal volgend jaar namens Wittebol deze 2 mooie wijnhuizen bezoeken.

De dag werd afgesloten met verrassende dessertwijnen, port en rum van MATES. Patrick al ruim 40 jaar in het vak wist de bezoekers, onder het genot van een glaasje dessertwijn, te enthousiasmeren met mooie verhalen en anekdotes, en Bart van MATES wist iedereen te verblijden met heerlijke rumcocktails en Chocomates uit zijn geweldige MATES Truck!

Wittebol Wine & Spirits kijkt meer dan tevreden op deze dag terug en wil alle bezoekers hartelijk danken voor hun komst. De focus gaat nu volledig op de laatste maanden van het jaar, waarin alles in het teken zal staan van de kerstpakketten en relatiegeschenken.

Bent u op zoek naar een mooi relatiegeschenk of wilt u een fraai kerstpakket samenstellen voor uw personeel?  Bij Wittebol Wine & Spirits bent u aan het juiste adres!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nix 18

Om deze website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.
Ben je 18 jaar of ouder?