Wittebol Wijn wordt Wittebol Wine & Spirits

Aalsmeer – Als er iets te vieren valt, ga je naar Wittebol. Maar nu is er wat bij Wittebol zélf iets te vieren! De bekende slijter in de Ophelialaan heeft een nieuwe eigenaar: Niels van der Vaart. Niels is voor de meeste klanten geen onbekende, hij werkt al sinds 2007 in de zaak. Al die jaren heeft hij ervaring kunnen opdoen, diverse benodigde opleidingen gevolgd en het vak tot in de kneepjes geleerd van zijn voorgangers: Dirk en Linda van Zoolingen. Echt klaargestoomd dus om de winkel weer minstens 60 jaar te laten meegaan, want zolang (62 jaar) bestaat Wittebol al! Niels heeft zin in dit avontuur en is daarnaast ook blij met het nog niet helemaal van het toneel verdwijnen van Dirk en zijn vrouw. “We doen een stapje terug maar zijn nog wil in de winkel hoor”, aldus het tweetal dat na de oprichters van firma Wittebol altijd is meegegaan in de tijd, waardoor de slijterszaak een waar begrip in Aalsmeer en regio werd. Best een verantwoordelijkheid om die naam hoog te houden dus, voor Niels. Maar die heeft hetzelfde oog voor succesvol ondernemen. En dat betekent met de tijd mee en dus ook een nieuwe naam en een nieuw logo. Wittebol Wijn is geworden: Wittebol Wine & Spirits.

Dirk en Linda waren al eerder van plan om iets minder te gaan werken, maar corona gooide roet in het eten. Voor veel winkeliers werd corona een zware dobber. Waar de slijterijen open mochten blijven, moest de horeca hun deuren sluiten. “Mensen gingen ‘thuis uit eten’ met een fles heerlijke wijn erbij en dat mocht ook wat duurder zijn”, aldus Dirk. “Het werden voor ons dus juist drukkere tijden. Gelukkig hebben we nu in Niels een waardig opvolger gevonden en kunnen we stoppen. We zijn er als Niels ons nodig heeft.” Een stap terug is voor de bijna zestigers ook zeer begrijpelijk, iedereen weet: dit is geen negen-tot-vijf beroep. Dat is Dirk met de paplepel ingegoten. Hij zit 40 jaar in het vak, van kinds af aan werkzaam bij de drankengroothandel van zijn ouders, waarna later zijn eigen zaak Slijterij-Wijnhandel ‘De Hoge Eijk’ in Hoofddorp volgde. “Ik kende Dik Wittebol wel want we deden in het verleden wel zaken met hem. Toen ik de zaak hier overnam, deed ik de winkel in Hoofddorp van de hand.” Zoals het met Dik Wittebol klikte, klikte het ook tussen Niels en Dirk. Hoe ging dat? Niels: “Ik was vakantie aan het vieren op Rhodos toen mijn schoonmoeder belde, ze had een leuke advertentie in de Meerbode gezien. En het leek mij ook wel wat, werken in een mooie slijterszaak, hou wel van een drankje en ik werk graag tussen de mensen. Mij moet je niet op kantoor zetten en oja, ik had natuurlijk ook een blauwe maandag de Hotelschool gevolgd.” En zo begon het ondernemersavontuur voor Niels met een eigen zaak als kers op de taart. Maar… aanpoten is het wel. “Ik ben in de afgelopen 15 jaar alles gaan leren over het vak en ben ook echt altijd bezig met: wat willen de klanten. Daar speel je op in.” Samen met Dirk en Linda neemt hij de veranderingen door in ‘drankenland’. Zo zijn het jenevertje en citroenbrandewijn van ‘vroeger’ bijna verleden tijd. “Nu zijn cocktails en spirits zoals gin en rum populair.” En daarnaast is ons assortiment de laatste jaren uitgebreid met een aantal goede alcoholvrije producten. “Toch vragen de meeste mensen gelukkig nog naar producten mét alcohol.” En daar heeft Wittebol een groot en divers assortiment van. Hard werken, maar wel in een bijzonder beroep. Want: wie maakt er nu een reis naar Zuid-Afrika ‘in de baas zijn tijd’? Niels, lachend: “Ja, ik kom er net vandaan. Een trip langs onze mooie wijnproducenten.”

Hij is mooi op tijd terug om de feestelijke overname samen met de klanten te vieren. En mét Dirk, Linda én de overige medewerkers. Dat zijn Brigitte, Debby, Mirella, Hans en Co. Zaterdag 8 april zijn ze allemaal in de zaak en kunnen klanten hen feliciteren met de ‘wisseling van de wacht’. Wittebol Wine & Spirits heeft ook een aantal feestelijke aanbiedingen in petto en uiteraard kan/mag het glas geheven worden die zaterdag.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nix 18

Om deze website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.
Ben je 18 jaar of ouder?